We ondersteunen

Be Kind vzw

De geschiedenis van de vzw begon met haar oprichting in februari 2010.

Alexia en Yannis, die op dat moment pas 7 jaar oud zijn, kijken naar een televisiereportage over terminaal zieke kinderen in een kinderziekenhuis. Ontroerd door de feiten van het leven van deze kinderen, die ook de laatste momenten van hun leven in een steriele omgeving doorbrengen zonder persoonlijke bezittingen.  Alexia en Yannis besluiten om al het speelgoed waarmee ze niet meer spelen in hun kamers te verzamelen en in een doos te stoppen en ze naar de kinderen van dit ziekenhuis te sturen.

De ouders moesten hun tweeling “teleurstellen” in hun uitstorting van solidariteit, vriendelijkheid en steun, want in dit specifieke geval konden hun goede bedoelingen niet worden gerealiseerd. Maar Alexia en Yannis wilden daar niet stoppen en zullen meer dan één persoon verrassen…. !

Ook dit jaar hebben de tweeling besloten om hun klasgenoten ter gelegenheid van hun 8e verjaardag niet langer te vragen om hen geschenken te geven ter gelegenheid van hun verjaardagsfeestje, maar om een donatie te doen in een enveloppe. Het geld dat bij deze gelegenheid werd ingezameld, werd vervolgens aan een goed doel gegeven. De tweeling zamelt 350 euro in die ze volledig zullen schenken aan de Prinses Harte-vereniging in Mechelen.

Logo Be Kind vzw

In 2019, ter gelegenheid van hun 9de verjaardag, besluiten Alexia en Yannis om hetzelfde doel na te streven en zamelden 320 euro in. Ze volgen het nieuws elke dag en worden uitgedaagd door de problemen die onze menselijkheid beïnvloeden. Bezorgd en bezorgd over hun toekomst, vertellen ze zichzelf al snel dat het ingezamelde geld nooit genoeg zal zijn om alle projecten in verband met de opwarming van de aarde, vervuiling, armoede, ziekten, sociale onenigheid, enz. te ondersteunen……

Minderjarigen in de ogen van justitie, maar vastberaden, met de steun van hun ouders, besluiten ze om de vzw op te richten om nog meer geld in te zamelen en andere jongeren te motiveren om hun voorbeeld te volgen.

Premium Pharma beslist om deze zeer jonge vereniging te steunen, want wat dit verhaal zo bijzonder maakt, is dat deze vzw is opgericht op initiatief van kinderen, dat het een kindercomité is dat beslist welke projecten – met een sociale, humanitaire, ecologische, sportieve of culturele betekenis – worden gesteund en voor welke bedragen.

In een paar woorden: een vereniging en een idee, bedacht door kinderen, opgericht door kinderen, beheerd door kinderen en fondsen die door kinderen herverdeeld worden.

Daarnaast hebben Alexia en Yannis genoeg ideeën om bij te dragen aan de fondsen van hun vzw en hebben ze zich ten doel gesteld om in 2020 een wereldrecord te breken.

Welke? Ze onthullen het nog niet, maar we konden niet onverschillig blijven aan de vrijgevigheid van twee kinderen, nu pas 9 jaar oud.

Website

NEO Hockey Club Mechelen

Het is belangrijk om tegenwoordig te kunnen sporten, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Niet alle sporten zijn echter altijd voor iedereen toegankelijk.

Veld hockey is een teamsport, een sport van respect voor anderen, waar meisjes en jongens samen in een team kunnen spelen tot de leeftijd van 12 jaar. Deze sport breidt zich snel uit in ons land, dankzij de titels van wereldkampioen en Europees kampioen van onze Belgische hockeyspelers, die in 2018 en 2019 werden gewonnen.

De filosofie van deze sport heeft ons erg verleid en geduwd om deze sport te willen ondersteunen.

Daarom hebben we besloten om de NEO Hockey Club Mechelen te steunen.

Deze kleine club bestaat voornamelijk uit jongeren tussen 4 en 18 jaar. Deze club moedigt mensen van 16 jaar en ouder aan om hun passie voort te zetten door het geven van trainingen aan de jongsten, ondersteund en begeleid door professionals van internationale clubs.

De ingezamelde middelen zullen worden gebruikt voor het onderhoud en de vernieuwing van de trainingsapparatuur van de club, zodat jongeren hun favoriete sport altijd in de beste sportomgeving kunnen beoefenen.

Let op, aangezien wij twee projecten ondersteunen, is het aan u om te bepalen welk project, via uw aankoop, uw steun zal ontvangen….

Website